En sån där dag....

Då det mesta verkar gå fel. Så började min dag i tisdags när jag o Robban skulle ut på ett litet gädd-trollingpass. Regnet öste ner och nästan ingen vind alls. Robban kom vid middagstid, hade precis hunnit käka lite. Skulle ta på mig regnkläder, men vad...... Hitta inga regnbyxor. Letade typ 10 minuter innan jag hittade ett annat par som passade.
Nåja, iväg kom vi.....Ungefär halvvägs innan jag kom på att jag glömt nyckeln till tändningen på båten. Vända tillbaks igen, inte så långt men ändå en 15 minuters mindre fiske och ÄNNU mer irriterad =)
Nästan framma, kommer på att jag glömt mina paravaner, tur Robban hade med sina. Blev dock 2 spö mindre men vad gjorde det.

Fisket då?
Jodå, 7 gäddor upp. Dock inte särskilt skoj storlek. De 3 första högg på Robbans 4-play Lowrider i Firetiger. De andra kom på lite blandade beten. Dock bara på tailar.
Regna konstant i 5 timmar innan vi gav oss, då kändes regnkläderna som man virat in sig i en blöt handduk :)
Blev inga bilder denna dagen pg.a vädret.
Nya tag nya dagar.

//SkitFiske

Tidig morgon är det som gäller :)

Då har vi varit ute ett pass igen i den "lokala" sjön. Vi har en tendens att alltid köra till den, inte för att den ger massor med stor fisk utan kanske för vi kan den sjön bäst.
Funderingarna har dock gått till att söka upp nya vatten då det finns en del intressanta sjöar i närheten.
Jaha, fisket då......
Robban kom i vanlig ordning runt 06.30 tiden. Frost på rutorna och precis runt 0 grader.
Vi lastade i rask takt in i bilen, hängde på båten och körde till sjön. Inte en våg eller krusning så långt ögat kunde nå. Detta skulle givetvis ändra sig uppåt dagen, som tur var. Perfekt för mete med död mört tänkte vi, eftersom det har funkat bra de sista passen. Nåväl, i med grejjerna och började glida runt med elmotorn. Hittade ganska mycket fisk på lodet men dåligt med action på mörtarna.
Flötena dök ett par gånger men kom ganska fort upp igen. Endast 1 gädda kom upp på metet. Robban riggade vertikalspöet med Vectraskalle och slängde på en mört och fick ganska omgående upp en fisk.
Magnus blev lite rastlös på metet och tog fram jerk-grejjerna och satte på en ny (beg) Svartzonker Tail i färgen Geting (namn). Tredje kastet small det till ordentligt i grejjerna och ett par rejäla huvudknyckningar senare kom madamen i håven, årsbästa för Magnus 6,5 kg. Trevligt värre att det har blivit lite storlek i denna sjön.
Robban tog en gädda till på vertikal och Magnus tog ett par till på SZ Tailen. Slänger med ett par bilder på dagens största. 
Gädda 6,5kg.


Förleksfiske efter gädda

Efter två dagars fiske med två gäddor var det dags för något nytt! Mörten som låg i frysen och invänta gösfisket fick chansen på dem slöa gäddorna som inte riktigt har vaknat till liv. Mete var det nya tänket och metoden skulle visa sig att bli lite av en succe i vårt kära vatten. Inte bara har snitt vikten ökat, även mängden fisk har ökat! Tjugo fiskar på tre pass är för oss många fiskar! Under vårt första dubbelhugg på sex års fiske tillsammans kom även de två största fiskarna för året. 5.4kg och 3.7kg.
Vi har provade också på att vertikala efter gäddan och det funkar riktigt bra det med! Även om vi hade lite svårt att kroka dem:) Men det kommer att lösas med lite bättre stingers förhoppningsvis.
Då det är ett tag sedan vi bloggade senast så ska det även tilläggas att det har inhandlats lite kamera utrustning. En GoPro Hero2 sitter ofta monterad på huvudet och det blir väldigt fina filmer! Kan varmt rekommenderas! Så förhoppningsvis kommer det att komma en del trevlig film här på bloggen under året! Men dagen till ära får ni helt enkelt njuta av lite bilder på våra små fiskar.
Robban

RSS 2.0