Gjutning av Vertikal Jiggar.

Vet att det har varit enormt dåligt med uppdateringar här på sistonde.
Det beror på ett par saker, dels har det varit så mycket att göra hemma nu innan tillökningen i familjen kommer. (beräknat 26:e aug)
Dels har vi helt enkelt inte haft tid pg.a diverse andra saker.
NOG OM DET!!
Det kommer rapporteras om ett par göspass som varit här i veckan men det kommer i ett senare inlägg.
 
Blev så enormt sugen på att prova gjuta egna vertikaljiggar efter att ha läst i ett par andra bloggar som håller på med detta.
Mailade till Storfisken med en hel del frågor i hopp om att få lite kloka svar.
Innan jag visste ordet av fick jag en helt utomordentlig utläggning hur jag borde börja mitt gjuteri.
Efter detta svaret blev suget ännu större, körde direkt och inhandlade diverse material och vips är formen klar.
Biforgar lite bilder på form, gjutning av den mm.
 
Jag började med att göra "väggar" i 6mm pexliglas från Biltema. Det blev inte helt hundra men så länge man har dom fabriks-sågade kanterna neråt ligger det an mot botten.
Jag limmade sen alla kanter, skarvar mm med limpistol för att det skulle hålla 100 tätt. Inte så skoj att få 8 liter gips på golvet i garaget =)
Här har jag precis hällt i gipset. I botten limmade jag 10 st Fin-S 15cm jiggar som får stå som mallar denna gången.
Efter att ha låtit gipsen bränna över natten skulle den vändas och undersökas. Var inte det helt lättaste att fö bort den tack vare att jag limmade plexin i bottenskivan. Men det löste sig till sist. Blev dock lite förskräckt när jag såg hur ojämnt det var i alla kanter. Det löste sig med en liten brytbladskniv, Så jag fick skära bort ojämnheterna. Så här såg den ut när jag vände den. (dålig mobilbild)
Efter att ha jämnat till alla kanter noggrant var det dags att lacka den. Använde vanlig vattenbaserad klarlack, har lackat den en gång till efter att bilden är tagen. Detta för att jiggarna ska släppa lättare sen. Blev ett par tråkiga luftbubblor men det kan jag faktiskt leva med. För att vara första formen är jag helt klart nöjd. Återstår att se om man är lika nöjd när man väl gjutit jiggar i den =)
Formen är 30*30 cm och ~7 cm hög.

RSS 2.0