Ett par dagars isfiske

Efter en mycket seg start på vintern så kom till sist isen. Så ett par dagar hann man med på isen trots sjukdom. Dem senaste åren har vi varit rätt så bortskämda med relativt stor fisk, men så blev icke fallet detta året. Största fisk detta året blev på 4.26kg.

Alla våra klassiska platser har besökt utan någon större framgång. Väldigt lite fisk över huvud taget som har valt att ta våra mörtar. Endast sista passet gav mer än tre fiskar så det har varit långa dagar på isen.

Nu hoppas vi att snö och is försvinner fort med regnet så att båten får komma ut ur garaget!


Allt riggat och klart!

Ett helvete va det att vara själv och få till en bild :)

Ibland får man va glad för det lilla man får

Johan med en mörk slemgurka

 

//Robban

 


Magnus Första Ismete.....

Jaha, Magnus första ismete. Jo så är det, mitt allra första ismetepass i livet gjordes förra veckan.

Det var Robban som tyckte det var dags att jag testade på det. Har tidigare varit lite skeptisk till detta fisket då jag gärna vill att det ska hända saker hela tiden =)
Robban som har ismetat några år nu hade alla grejjer, det enda jag handlade var is-dobbar. Kändes som en välinvesterad livförsäkring.
Robban kom runt 08.00 och termometern visade på -13 och lite snålblåst så vi tog en kopp kaffe hemma först innan vi begav oss till vattnet. Även mörtarna fick lite nytt friskt syre i hinken.

Framme vid vattnet började Robban packa ut pulka och alla saker lastades i den. Spö, borr, mört, landningsmatta, ved och allt annat som behövs.
Ungefär 30 minuter senarare var de 4 spöna vi skulle fiska med i vattnet.
Blev 1 fälle innan vi hann rigga klart men missad fisk. Ganska omgående kom ett fälle till, med samma utgång.
Därefter blev det 3 gäddor, inga stora men dock fisk. Även om det inte var någon stor är det alltid trevligt att känna sprattel i änden på linan.

Det var en trevlig dag på isen, och jag tror inte det var den sista heller =)

//SkitFiske
Magnus

RSS 2.0