Ny fluglins matta till båtfisket

Den kreativa sidan bara sprudlar av ideer för tillfället:) Efter att ha tittat på Outdoor Channel (konstant igång) så såg jag en gummi matta som dem hade när dem flugfiska. Jag är så trött på att använda linkorg då mina armar är förhållandevis långa. Så in på google och jag började mitt sökande efter en liknande matta. Men efter att ha besökt ett par hemsidor så insåg jag att den budget jag va intresserad av låg ljusår bort. Finns säkert någon som är bättre på att finna billiga saker på andra sidan atlanten men jag gav upp och tänkte att jag får göra något själv. Så jag begav mig helt enkelt till förmedlingscentralen och införskaffa en gummi matta, 30kr kan man leva med, sen fick det bli ett par stripps på det och whoola allt för runt 50kr. Bra mycket billigare än det jag fann från staterna som gick på en bit över 100 dollar. Sen va det bara till och trä strippsen hit och dit och nu va den klar:) Vinner väl inga priser utseende mässigt men den kommer helt klart att hålla linan där jag vill i båten. Annars är det ju bara till att montera dit fler stripps. Jag dela faktiskt mattan på mitten och gjorde två ut i fall att man får flugfiskande besök i båten;)

//Fojjan

 

 
 

 

 

 


Stingers till mina gäddflugor

Material för detta är Partridge 4/0 som huvudkrok, Partridge 4 som stinger, viktigt stinger kroken är uppböjd i huvudet om man vill att kroken ska få en bra vinkel. Sen kör jag på BFT Titanium No-Kink Leader 40lbs mellan krokarna.

Personligen använder jag mycket lim:) mer än vad jag behöver men det är ju en smaksak. Så i varje bindmoment finns det lim.

Börja binda in din tråd och gå en bit bak på kroken. Själv slutar jag ungefär vid krokspetsen.

Klipp ut en bit titanium tafs. Jag kör på ungefär 25 cm. Beror ju helt på hur lång stingern ska bli. Vik den på mitten och trä sedan in spetsarna genom stingerns huvud, uppifrån och ner. Börja dra åt till du har en ögla som blir lagom för att du ska kunna trä den runt krok spetsen. Dra sedan åt för kung och fosterland:). Stinger kroken är nu på plats.

Nästa steg är att trä titanium tafsen genom huvudkrokens ögla. Gå förbi ungefär en centimeter och börja sedan i tajta varv linda fast tafsen på kroken. Väl framme vid öglan viker du tillbaka tafsen på undersidan och binder tråden bak. När du kommer vid slutet på tafsen så var försiktig så du inte drar av tråden. Bind sedan fram igen i hårda varv och avsluta med en whip finish:) Limma eller lacka efter eget behag.

Finns även som film på flydressings hemsida.


Lite nya beten, Wolfcreek och Bikini Bait.

Har fått hem ett par nya beten. Riktigt riktigt fina. Två stycken Wolfcreek Cranks 20cm och en Bikini Bait Turmoil har letat sig hem. Wermlands Tiger och Dretmört är färger som definitivt kommer fiska bra i "mina" vatten. Turmoilen ska bli skoj o testa, har länge varit sugen på o prova men har varit dåligt med begagnade. Hittade dock en på Fiskesnack och slog till direkt. Idag är det +10 i skuggan så förhoppningsvis äter det på isen så den snart är borta. Tyvärr verkar det bli kallare igen, men men. Bjuder på ett par bilder från dagen. Den första är vad jag vaknade till efter att ha jobbat natt, frasiga våfflor med jordgubbar o grädde med tillhörande måltidsdryck ute i den varma vårsolen, TACK FRUGAN!


Flugfiske!

Snart är äntligen isen borta och det kommer i år att bli en större satsning på flugfisket. Så då var det lika bra att uppgradera sig lite. Visions Big Daddy Intermediate #9-10. Har redan sjunk och flyt sedan innan så nu ska man kunna täcka av alla djupen man brukar fiska på. Självklart binder jag själv och lite krok, tråd och tub var man ju tvungen till att bunkra upp med. Förhoppningsvis kan jag visa upp lite flugor här inom en snar framtid.

Allt är inhandlat av min gode vän Rickard Hodell, ägare till Harrkungensfiske. Så behöver ni också lite ny utrustning så ta en titt på hans hemsida.


//Fojjan


Vänder vädret?

Nu verkar det äntligen som att vädret vänder, nästa vecka visar upp mot 10 grader. Hade varit härligt om isarna släpper nu så man kan ut på öppet vatten. En hel del nya beten måste testas.
Men än så länge får man sitta o drömma sig bort......

Jag o Robban har även bestämt oss för att besöka Sportfiskemässan detta året. Ska bli trevligt, första gången för mig. Robban har varit där tidigare med Sportfiskeakademien. Så nu sparas det pengar för fullt OM man hittar något intressant :)

//Isfiske, Magnus.


RSS 2.0