Nytt spö, nya beten mm

Jaha, som Robban skrev i förra inlägget bröt jag mitt spö senaste fisketuren. Inte bra då jag verkligen var nöjd med mitt Daiwa Luna Versatile -180gr. Tvungen att hitta nytt spö men inte sugen på att köpa samma igen. Man vill ju gärna variera lite.
Letandet började efter ett nytt spö som skulle täcka spannet 45-150 gram ungefär, gärna med lite känsla =)
Det visade sig vara riktigt svårt att hitta ett spö. Blev rekommenderad både det ena och det andra.
Kom dock på att jag för en tid sen köpte ett RST/LF Tailchaser Heavy, och det kan jag ju använda till dom lite lättare betena och spinnerbaitsen. Så nu kunde man koncentrera letandet till lite mer "tungspinn".
Efter att länge läst och googlat och youtubat och allt möjligt föll valet på ett St. Croix Legend Tournament Lip Stick.
Var riktigt sugen på att testa ett riktigt fint spö och blev rekommenderad detta av ett par butiker. Priset är egentligen ganska mycket mer än vad jag vill betala men om jag inte köper det nu kommer jag nog för alltid undra hur det skulle ha känts =)
Det kommer mestadels att användas till större Cranks, Bull Dawg's och andra större gummibeten. Hoppas inte det känns för "påkigt" för då blir det inget skoj.
Aja, beställde även några Söderjiggen och en MangeBoy Fluffer när jag ändå var igång. Ska bli skoj o testa dessa beten, inga jag har erfarenhet av sedan tidigare.
 
Senaste fiskepasset kan man lugnt säga var något av ett fiasko för min del, brutet spö, nätläggare och dåligt med fisk (läs noll). Alltså står det nu 7-0 till Robban i den interna tävlingen.
En klen tröst för egen del är ju att jag nästan tar ett bompass än trilskas med de 3 första av Robbans gäddor :D
Sista gäddan detta passet för honom kom då vi "trollade" oss till nästa fiskeplats vilket resulterade i en gädda på 3,2kg. MEN ska sägas att hur små dom än är leder han fortfarande med 7-0 =)
 
Kommer slänga upp lite mer bilder när paketet kommer hem. Måste ge en eloge till Söder Sportfiske för grymt bra service. Mail korrespondensen har varit fenomenal och grym service.
 
Over and Out!
Magnus

Kannibal polisen

En blöt tisdag i maj månad drog man ut båten ur garaget. Efter två raka bompass med flugspöt i handen så fick även spinnspöt hänga med denna dag. Det skulle visa sig att det var rätt val. Mitt Busch bete skulle locka fram många hugg och när dagen var till ända hade tre små fiskar varit uppe och vänd i båten.

Men dagen skulle inte riktigt handla om mina små fiskar, inte heller om min kollegas spötopp (bröts detta pass). Det skulle handla om en annan båt med tre personer och ett 60 meter långt nät. Ett nät som placerades rakt i djuphålan. Med tanke på längden så fick dem ett hål i nätet när vi råkade fastna med ett av våra beten. Ett samtal till ordföranden i fiskevårdsområdet och tio minuter senare var han och en kollega på plats. Under denna tiden hade nätägarna varit ute för att flytta på sitt nät och nu placerade man det rakt över en myning. Ordföranden och hans partner fick åka kannibalskjuts över sjön och konfrontera gärningsmännen. Tyvärr vet vi att man får använda nät men kanske inte riktigt 60 meter, det täckte ju en tredjedel av sjön. De tre herrarna var faktiskt trevliga och det gick att prata med dem. Dem var tydligen ute efter den stora braxen, om man nu väljer att tro på det? Nätet plockades upp och ett långrev skulle läggas i....ja det e sant....det är så sjukt jävla synd att det finns den här typen av människor än! Tyvärr så kan man inte göra något innan generationer byts ut. Men nu är man tillsyningsman i sjön. Så nästa gång dem lägger nät på detta viset så kan dem hämta ut det hos polisen.Gjorde även ny fluga i går som jag tänkte pröva imorgon:)

//Fojjan


Då va kastdäcket klart för dagen

Hårt arbete i lite mer än tolv timmar. Men slutresultatet för dagen är ju över förväntan.

//Fojjan och Magnus


Första mattbiten på plats:)

https://cdn2.cdnme.se/2723481/7-3/pic_5187e05a9606ee0d4a58e966.jpg" class="image">


Då påbörjar vi projekt matta:)


Lådor utsågade

Nu ska vi snart hämta mattan:)

https://cdn3.cdnme.se/2723481/7-3/pic_5187a41c9606ee0d4c30b0cb.jpg" class="image">


Formen är klar


Håller på med kastdäck:)

Idag påbörja vi vårt projekt med kastdäcket. Såhär långt har vi kommit för tillfället

//Fojjan o Mr. Ismete


Äntligen

För två veckor sedan var det planerat ett tre dagars fiske. Dock slutade det med bara en dag på sjön då det blev lite sjukdomar till höger och vänster. När vi väl kom ut så lekte mörten. De fina braxnackarna bara fullkomligt frossa längs vasskanten. Så fisket blev svårare än förväntat. Känns som de blir väldigt präglade på mört under denna korta period. Men mitt BromanOdell spö skulle få känna lite gung. Känns bra att veta att ens nya stuk på flugorna levererade direkt. Mr. Ismete skulle också få sig en fisk efter mycket slit under eftermiddagen. Hans slips kunde vägas in på 5kg. Tråkigt att gäddan lyckades leka under isen men det är väl något man får ta med dessa utdragna vintrarna. 
 
Första på fluga i år.
 
 
Vi lyckades få till ett pass till ett par dagar senare. Jag valde då att vertikala efter gäddan. Jag hade ingen större framgång då jag tappade tre fiskar. Magnus lyckades lura en till av mindre kaliber. Nu är det dags för jobb så jag hinner inte dra upp förra helgen som spenderades i Hjälmsjön...
 
//Fojjan
 

RSS 2.0