Nya spinnbeten.

Fick bra på trolling sist på tailad 4-play Lowrider så det fick bli beställning på 2 likadana så man har dubbla.

Passade även på att köpa några spinnare, 20cm långa och 60 gram. Hade inte så stora förväntningar på dem med tanke på priset 65:-/st men dom ser riktigt fina ut. Hoppas dom håller och fiskar lika bra.

Beställningen gjordes på ett för mig nytt ställe, Happy Angler. Funkade riktigt bra. Kommer säkerligen beställa mer därifrån.


Snabbtrolling.

I lördags var jag o Andreas ute och trollade lite. Taggade till tänderna då vi aldrig fiskat tillsammans tidigare.
Blev totalt 5 gäddor upp. Första fisk var Andreas, 3,5kg. Därefter tog vi ett par mindre under 2kg. Sista gäddan för dagen var Magnus att dra upp, de visade sig vara dagens största på 6kg blankt.
Det konstiga denna dag var att alla gäddor högg på innersta spöna och alla på tailad 4-play.
Inga hugg alls på paravanspöna.
Tyvärr hann vi inte vara ute så länge då jag o frun skulle ha dop för grabben dagen efter.
Nästa gång är det Andreas som bjuder på fiske i hans hemmavatten, Karlskrona Skärgård.
En riktigt trevlig dag på sjön blev det!


Grej of the Day: Ren Termos.

Jag har provat diverse huskurer för att få termosen ren, allt från bakpulver till ättika. Dock hittade jag inget som funkade riktigt. Frågade mamma om hon hade något tips på att få sin termos ren, både från lukt och i finish.
Svaret blev: Riktigt varmt vatten, ner med en diskmaskinstablett.
Sagt och gjort och tro det eller ej. Har nog inte varit så ren och fin sen den var ny. All gammal patina och lukt den fått försvann över en natt.

Dagens tips: Mammor och Diskmaskins-tabletter + Varmvatten.

Grej of the Day!

Beställde en fartgivare till mitt Lowrance X-125. Ska bli skoj o trolla när man verkligen kan hålla koll på hastigheten. Ska också bli spännande och se hur fort vi har trollat nu innan vi hade fartgivaren.
Detta var dagens grej!

Ny programpunkt i bloggen.

Har tänkt att vi skulle börja "recensera" utrustning mm här på bloggen, saker vi testat, använder och så. Allt från spö, rullar, bete till kläder eller bara tips på "att göra" saker. Första kommer redan i detta inlägg.

Det är en jacka som både jag o Robban köpte, varsin Imax Comfort Thermo Smock. De är nu testade både på sjön och lite privat, i minusgrader och i regn. Måste säga att vi båda är djupt imponerade av jackan. Hade inga jätteförväntningar med tanke på priset men ack så fel vi hade. Varm som få jackor jag tidigare använt, vind och regntät. Skönt också att den går så högt upp i halsen där det annars lätt drar. Superlätt att röra sig och fiska i. Denna kommer användas flitigt under höst och vår. Definitivt KÖP!


RSS 2.0