14,5 kg Gädda......

Fördelat på 8 fiskar =)

Började med att man inte kunde sova riktigt inatt så när klockan slog 06.45 var man sådär lagom
intresserad av att gå upp ur sängen.
När man väl kommit upp ur sängen och varm choklad var fixad rullade Robban lagom in på gården.

Vi avvaktade lite med att köra då det regnade ganska ordentligt på morgonkvisten. ( +2 grader, regn och ca. 4-5m/s)
Regnet slutade ganska fort och vi var i vattnet vid 08.30.

Det stora temat för dagen var varierat väder. Först kom lite regn till, sen blev det klarblå himmel, regn igen, klarblå himmel, SNÖKAOS. Årets första snö var ett faktum.
Dock hade vi redan bestämt oss för att sluta fiska, så på vägen in mot upptagninsplatsen öppnade himlen sig och snön yrde runt oss.

Fisket då?

Som sagt, åtta gäddor landade (vars 4)
Idag tog dom på allt möjligt. Från Westins Jätte till Big Game Tackle Twitchbait 9" till Cisco Kid 800 och McTail.
Högt i vattnet, längs botten i mellanvattnet.
Sex av gäddorna tog mellan kl. 09.30 och 11.00 och det var samma tid sist vi var ute.
Efter detta dog det helt med 1 gädda till fram till 13.30.
Alltså inga stora gäddor idag heller, men skam den som ger sig. Dock ger vi oss nog för i år nu =)


Robban

Mange

Två Dagars Gädd-Jakt.

Två dagars fiske har spenderats ute i kylan, båda dagarna med sol och spegelblankt vatten. Dock endast ett par plusgrader. Men på någon konstig vänster försvann det som kunde ha varit starten till vinter och hösten kom åter. Fick även ställa in ett pass för den trevliga stormen som kom in här förra helgen.

Första dagen satsa jag själv på att få mina gäddor på fluga. Jag hade väl ingen större framgång. Lyckades landa en liten rackare på över kilot. Bättre gick det för min kollega i båten. Hans Wolfcreek Cub Crank levererade fisk på fisk känndes det som och det var bara att inse att man var besegrad!

Dag två var det också tänkt att jag skulle fluga men efter en liten incident när båten lades i vattnet mådde min hand inte riktigt 100 för att jag skulle plocka upp flugspöt denna dagen. Istället valde jag att satsa på att kasta westinare vilket skulle visa sig vara ett bra drag. Efter att snabbt ha tappat två fiskar var dagens första uppe i båten. Men sen var huggperioden över. Ett litet sjö byte skulle visa sig vara ett bra drag för Magnus del. Hans första kom rappt upp i båten. Men det var en seg dag över lag. Två snipor till och ett litet yngel skulle få syna insidan av båten. Fördelen med sniporna nu är väl att dem faktiskt har börjat att ta sig lite i sjön. Känns som att det till 90% har varit gäddor under 1,5 kg tidigare. Så förhoppningsvis ska väl några av asen kunna komma upp snart. Kan ju hoppas att det milda vädret står sig så blir det många pass till i "vinter".

// Robban
Slänger med bilder på 3 av gäddorna.

Robbans fluga.


Dagens största.


Gädda

RSS 2.0