Två Dagars Gädd-Jakt.

Två dagars fiske har spenderats ute i kylan, båda dagarna med sol och spegelblankt vatten. Dock endast ett par plusgrader. Men på någon konstig vänster försvann det som kunde ha varit starten till vinter och hösten kom åter. Fick även ställa in ett pass för den trevliga stormen som kom in här förra helgen.

Första dagen satsa jag själv på att få mina gäddor på fluga. Jag hade väl ingen större framgång. Lyckades landa en liten rackare på över kilot. Bättre gick det för min kollega i båten. Hans Wolfcreek Cub Crank levererade fisk på fisk känndes det som och det var bara att inse att man var besegrad!

Dag två var det också tänkt att jag skulle fluga men efter en liten incident när båten lades i vattnet mådde min hand inte riktigt 100 för att jag skulle plocka upp flugspöt denna dagen. Istället valde jag att satsa på att kasta westinare vilket skulle visa sig vara ett bra drag. Efter att snabbt ha tappat två fiskar var dagens första uppe i båten. Men sen var huggperioden över. Ett litet sjö byte skulle visa sig vara ett bra drag för Magnus del. Hans första kom rappt upp i båten. Men det var en seg dag över lag. Två snipor till och ett litet yngel skulle få syna insidan av båten. Fördelen med sniporna nu är väl att dem faktiskt har börjat att ta sig lite i sjön. Känns som att det till 90% har varit gäddor under 1,5 kg tidigare. Så förhoppningsvis ska väl några av asen kunna komma upp snart. Kan ju hoppas att det milda vädret står sig så blir det många pass till i "vinter".

// Robban
Slänger med bilder på 3 av gäddorna.

Robbans fluga.


Dagens största.


Gädda

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0