BigDaddy

Ny fluga och nytt spö! Visions Big Daddy. Förhoppningsvis mojnar vinden snabbt så man kan dänga sina stora flugor under morgondagen. Spöt inhandlades som allt annat i flugväg av mina gode vän Rickard Hodell på Harrkungens fiske.

//Fojjan


St. Croix Legend Tournament Lip Stick

Så kom äntligen spöet, ett St. Croix Legend Tournament som ersatte mitt knäckta Daiwa Luna Versatile. Använder min Amba Revo Toro 51HS på spöet och ojojoj, vilken skön kombo detta var.
Har visserligen bara testat det ett pass men gillar det verkligen.

Spöet är alltså 7,9' långt och väger typ nada. Valde med Split Grip då bakhandtaget var 2cm längre än fullkork.
Var lite bekymrad innan köp för att handtaget skulle vara för tjockt för mina små händer men det var heller inget problem.
Det är specat 3-6 oz (85-170 gram) och det kastar allt. Allt från spinnerbaits till Regular Bullar och lite mer därtill. Double Dawg kändes på gränsen men tyngre beten än så får bli på trolling.

Fick drilla en liten galen sommargädda på ca. 1,5kg som kämpade som en vild 5+ men oj vilken överraskning när den kom nära båten :)
Även denna mindre gädda var skön att drilla och spöet känns inte det minsta påkigt.

Jag måste tacka Söder Sportfiske för kanon mailkontakt, tips och feedback på vilket spö jag skulle välja.
Handla en hel del annat också men det är ett helt annat inlägg.
Ska ta lite bilder på det men sitter på telefonen nu.

//SkitFiske, Magnus


Spinnerbait fishing

Efter tre raka bompass på gös så var det dags att ta sig an gäddan igen. Magnus skickade igår över en bild på hur han fullmatat sin hink med beten och jag bestämde mig då för att endast fiska med tre beten:) En groda, ett klassiskt atom och ett SavageGear Da Bush spinnerbait. Då jag hade jobbat natt fanns det ingen tid för sömn och direkt efter jobbet tog man sin Kia österut i det skånska landskapet. Ett vattendrag vi inte har lagt allt för mycket tid på skulle besökas. Efter snirklande bland de stora stenarna var det då dags. De första timmarna spenderades mest med att leta jaktmark. En snipa lyckades man kroka, Magnus fick sin SöderJigg slaktad utan att lyckas kroka något. Sen kicka sömnpillret in och jag somnade som en stock på kastdäcket. Ett par stockar senare väckte Magnus mig och nya krafter hade bildats. Tillbaks med båten på ruta ett, nu var det dags. En huggperiod på ca 2 timmar kicka in och helt plötsligt hade man landat tre snabba fiskar. Det där SavageGear betet sviker aldrig i sommarvärmen. Magnus skulle också äntligen få fisk! Efter en drös med bompass small det på. En gädda på runt 2 kg som trodde att han var bra mycket större. Många härliga rusningar bland näckisarna. En halvtimme senare skulle jag få dagens bästa på runt 3 kg. Nu nalkas det frivecka och det vette tusan om man inte skulle få till något pass till:) man inväntar ju för tillfället en liten order och det vill man ju få prova i stundande tider.
 
Nej du Magnus....14-1:)

//Fojjan


Impuls resa till Rügen

För tre veckor sedan dök det upp en tråd på FS (fiskesnack) där två herrar behövde en resekamrat till Rügen. Den tredje personen som skulle med hade fått förhinder. Extremt sugen begav jag mig till jobbet. Väl där tyckte mina kollegor att jag skulle hänga på dem och ledighet ordnades och 24 timmar senare var man i Tyskland.

Vilka va nu dårarna man skulle åka med? Helt ärligt hade jag inte kollat upp dem så mycket innan jag bestämde mig för att åka med. Sen efter lite googlande så upptäckte jag att det var Klas aka ThePikeFather och Micke the famous betesbyggare CaesarLures. Redan i bilen på vägen ner insåg man att det skulle bli en bra resa.
 
Kröslin, en liten by med inget mer än marinan som vi bodde på. Här fanns en restaurang och en liten shop i princip. Men boendet var fint. Skönt att bo intill båten och bara traska rätt ut på bryggan på morgonkvisten. 
 
Vår guide för veckan var Herr Mayer. Muskelberget med NINJA mothugget. Fy helvete vad snabb han var med att kroka! Men det skulle ju visa sig att dålig vind och klarblå himmel inte var till vår fördel. De berömda Rügen gäddorna befann sig helt enkelt inte där vi va och inga monster skulle komma upp under veckan. Man fick lära sig fort för att lyckas kroka och man insåg rätt fort varför Mayer gjorde som han gjorde. För trots att vi landa 40 gäddor så var det många som undkom. Dem spotta ju fortare än gösen:/. Till min personliga fördel så hade jag Caesar Lures att tillgå. Hans CL-shad 14 och CL-shad 21 skulle komma till stor nytta. Jag tog en fisk på mina egna beten....say no more!:) Nej men det kändes härligt att få slakta hans gummibeten i munnen på ett dussin gäddor. Det skulle även visa sig att man blev lite historisk. Första gösen skulle man lyckas ta på en CL-shad 14. Coolt! 
 
Nej men fisket i sig var väl lite av ett fiasko. Skylla på vädret eller om man helt enkelt suger på att fiska spelar ingen roll! Jag åkte till Rügen med två herrar som jag faktiskt saknar att fiska med redan...det är tillräckligt bra betyg i mina ögon!! Rügen gäddor i sig är något speciellt, vi har trots allt sagt orden Große hecht ett par gånger vid fel tillfällen...men skamden som ger sig. 
Vi ses snart grabbar, ni stal trots allt min flytväst ;)
 
Hecht Hecht Hecht
 
//Fojjan
 
 
 
 
 
Då du inte har skickat över några bilder Klas så får du faktiskt inte va med på bild ;)
 
 

RSS 2.0