"Guide pass" gav pb.

Äntligen fann vi ett datum för fiske tillsammans. Då vi har fått rätt fin fisk den senaste tiden var inte Albin allt för svår att övertala för att ta en tripp till natursköna Perstorp.
 
Väl framme kastade vi ut våra saker och innan man ens fått på sig alla kläder vart det dags för fisk på mitt egna spö. Ett bra mothugg sattes in och efter ett par rusningar och snurrningar i hålet fick vi upp en madame på 7,2kg.
 
 
Vi fick vänta ända tills middag innan det var dags för Albin. Väl uppe på mattan kunde hon mätas till 91cm och 6,7kg. Nytt pb för herrn (på isen) :).
 
 
Det är grymt bra kondis på fiskarna, får hoppas på lite längd också snart.
 
 
Tillbaks till det mörka vattnet för att växa till sig.
 
Albin fick ytterliggare en liten fisk denna dag men annars var det relativt segt. Tur att man kunde bjuda på god mat från muurikkan och ett härligt skratt när man gjorde säng av sin stol. 
 
Vill ni läsa det hela från Albin synvinkel kan ni alltid klicka in er på Fiskebröder i söder 
 
//Fojjan
 
 
 
 

Ny Design, kommentera gärna...

Har idag suttit och gjort en ny design till Bloggen.
Hoppas det blir bättre och snyggare med denna.
Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker och tänker......
 
//Isfiske, Magnus.
 

Betes-Sortering :)

Idag är det storstädning i lådorna. Verkar finnas ett par bete som ska ut till försäljning, resten ska tillbaka i lådorna.


SF Lures Utlottning, VINST :)

För en dryg vecka sedan hade http://sflures.wordpress.com/ en utlottning av en för honom ny typ av spinnare.
Hans icke läskunnige son Alfons skulle dra ett namn ur kommentarsfälten på de namn som inkommit i tävlingen.
Som en blixt från klar himmel hamnade pojkens finger på just mitt namn, fantastiskt skoj.
Har nu fått hem betet och det ser helt klart lovande ut. Färgen vet jag passar de vatten jag fiskar i och liknande modell och storlek har Robban haft framgång med.
Så nu sitter man här och tittar på betet, tittar ut genom fönstret, tittar på betet och ut igen och inser att det inte blir öppet vatten än på ett bra tag. Snön öser ner och isfisket ligger nog närmare till hands.
 
In och läs på http://sflures.wordpress.com/ då det finns massor med fina beten, fina bilder och mycket läsvärd text.
Bifogar en bild på det vunna betet, nästa bild med betet kommer hänga i en gäddkäft =)
Bilden är tagen från SF Lures hemsida, hoppas detta är ok.

Tre dagar på isen gav utdelning direkt

Många av oss här nere i skåne vet redan hur jobbigt att det är skaffa fram sin betesfisk så vi hoppar helt enkelt över hela den fadderullan och går direkt till fredagens fiske. 
 
Tillbaka i den klassiska viken efter ungefär ett års frånvaro och för min del skulle det börja segt. Andre och Jimmy hade en hel del fälle men svårt för att kroka sin fiskar. Efter ungefär fem timmars väntan kom det efterlängtade fället och linan susa ut ur rullen. Mothugget gjordes och det kändes som en hyfsad fisk. I början gick madamen emot mig och det var inte förrens hon passera hålet som man insåg att det var en bra fisk. Rätt smärtfritt kom hon upp på mattan och väl i säcken skulle hon vägas in på 8 blankt. Nytt pb för min del och en smakstart på fiske året. För min del skulle dagen sluta här, men inte för Andre och Jimmy. Några små fiskar senare var det Jimmys tur att få på en trevlig dam. Bra krokat kunde hon lyftas upp och vägas in på 8.46 kg. 
 
 
 
 
 
Dag två skulle vara ungefär som dag ett, mycket segt på förmiddagen. Inte förrens jag mäskade ett hål som det tog lite fart. Först en på nästan fyra kilo och sedan en på 7.58 kg. Några små till blev det under dagen men det är inte alls samma fart på dagarna som de senaste åren har varit. Därför tog jag beslutet att byta sjö för tredje dagen. 
 
 
Ny sjö innebär nya förutsättningar. Det var även Magnus första pass för detta året och blott hans andra pass någonsin från isen. Mitt första fälle skulle visa sig bli den största för dagen, invägningen sluta på 4,26 kg. Magnus fick en trevlig huggperiod där det skrek till lite i alla hans rullar men krutpaketen skulle visa sig vara bäbisar :) Magnus avslutade dagen lite tidigare än mig för att spendera eftermiddagen med släkten. Själv satt man kvar ett par timmar extra med tanken på att det kanske var eftermiddag som gällde här med. Tre timmar senare med en fisk på kilot var det dags att packa ihop och bege sig hem. Nu i efterhand när jag vet att det var bra fiske denna helgen så ångrar man lite att man inte tog chansen och begav sig ut, men livet går vidare och det har varit en bra start på året. Åtta gäddor landade i år med en topp på 8 kg är helt klart en smakstart för min del. Så nu hoppas vi att året fortsätter i samma anda. 
 
Om inget har man ju alltid Panama 2014 att se fram emot.
// Fojjan
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0