Tre dagar på isen gav utdelning direkt

Många av oss här nere i skåne vet redan hur jobbigt att det är skaffa fram sin betesfisk så vi hoppar helt enkelt över hela den fadderullan och går direkt till fredagens fiske. 
 
Tillbaka i den klassiska viken efter ungefär ett års frånvaro och för min del skulle det börja segt. Andre och Jimmy hade en hel del fälle men svårt för att kroka sin fiskar. Efter ungefär fem timmars väntan kom det efterlängtade fället och linan susa ut ur rullen. Mothugget gjordes och det kändes som en hyfsad fisk. I början gick madamen emot mig och det var inte förrens hon passera hålet som man insåg att det var en bra fisk. Rätt smärtfritt kom hon upp på mattan och väl i säcken skulle hon vägas in på 8 blankt. Nytt pb för min del och en smakstart på fiske året. För min del skulle dagen sluta här, men inte för Andre och Jimmy. Några små fiskar senare var det Jimmys tur att få på en trevlig dam. Bra krokat kunde hon lyftas upp och vägas in på 8.46 kg. 
 
 
 
 
 
Dag två skulle vara ungefär som dag ett, mycket segt på förmiddagen. Inte förrens jag mäskade ett hål som det tog lite fart. Först en på nästan fyra kilo och sedan en på 7.58 kg. Några små till blev det under dagen men det är inte alls samma fart på dagarna som de senaste åren har varit. Därför tog jag beslutet att byta sjö för tredje dagen. 
 
 
Ny sjö innebär nya förutsättningar. Det var även Magnus första pass för detta året och blott hans andra pass någonsin från isen. Mitt första fälle skulle visa sig bli den största för dagen, invägningen sluta på 4,26 kg. Magnus fick en trevlig huggperiod där det skrek till lite i alla hans rullar men krutpaketen skulle visa sig vara bäbisar :) Magnus avslutade dagen lite tidigare än mig för att spendera eftermiddagen med släkten. Själv satt man kvar ett par timmar extra med tanken på att det kanske var eftermiddag som gällde här med. Tre timmar senare med en fisk på kilot var det dags att packa ihop och bege sig hem. Nu i efterhand när jag vet att det var bra fiske denna helgen så ångrar man lite att man inte tog chansen och begav sig ut, men livet går vidare och det har varit en bra start på året. Åtta gäddor landade i år med en topp på 8 kg är helt klart en smakstart för min del. Så nu hoppas vi att året fortsätter i samma anda. 
 
Om inget har man ju alltid Panama 2014 att se fram emot.
// Fojjan
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Claus

Bra jobbat Robban! Nästa gång jag kommer till Sverige utmanar jag dig - SHOWDOWN i Skåne! :)

2013-02-08 @ 18:05:29
URL: http://angling.blogg.se/
Postat av: Robert Feustel

Tack tack!! Låter som en härlig ide!!! Du e självklart välkommen!!:)

2013-02-11 @ 21:04:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0