Gös eller gädda?

Inte varje dag som chefen säger: - Ut med dig och fiska!
Med dessa ord sagda så var det bara att göra som han sa! Man klaga ju väldigt mycket på hans beslut :). Magnus hade ju även frivecka vid detta tillfället så Team Kannibal var redo för jungfru färden. Förra året avslutades väldigt fint i Ottarpssjön med en väldigt fin gös. Så tanken var att trolla efter gös och gädda. Men väl på plats möts vi av två träd som ligger över passagen över till Ottarpssjön. Som vanligt händer det inget från fiskevårdsföreningen. Kommer säkert att sluta med att man fixar fram en motorsåg och sågar bort det själv. Konstigt att fiske "intresserade" sitter på styrelse platser. Ska även tilläggas att vi har hört av oss ett par gånger nu om dessa träd, men resultatet uteblir varje gång. Så det var bara till att vända tillbaka till intill liggande sjö och beta av den. Då mynningen ligger intill en fin liten vik så startade fisket här. Magnus plockade fram sin nya arsenal av beten och på åkte en pig. Själv skulle man ju envisas med att det går att få fisk på fluga så innan jag hade riggat upp mina saker så var dagens första landad.

Ingen bjässe men det är alltid skoj att få fisk på nya saker så man vet att dem funkar.

 

Jag fortsätter att slita med mitt klass tio men inget händer. Magnus missar en del fiskar, tur för mig med tanke på vår årliga tävling :). Ännu en gång får jag se mig besegrad, fluga vill bara inte funka i detta vatten. Tack och lov går vi över på trolling. Vi har aldrig provat att trolla i denna sjön innan då den inte är så stor. Men någon gång ska ju vara den första och efter vad som skulle ske så undrar vi varför vi inte har gjort detta innan. Då vi har någon form av kärlek till detta vatten så har vi slitit i flera år med bara två fiskar över fem kilo. Många hade nog bytat vatten om dem hade haft samma resultat som vi har. Snittet har legat runt två-tre fiskar per man och som sagt oftast inte större än något kilo.

Första vals betena på trollingen blev lite en klassisk westinare, en Savage Gear 4-play, en butch och Savage Gears nya Soft 4-play med Lipscull. Det skulle inte ta lång tid innan första hugget kom och det var 4-play som levererade. Ingen jättefisk så det var snabbt tillbaka i vattnet med den lilla krabaten. Sen kom nästa hugg. Det va så brutalt och den stångade på så mycket att jag var säker på att denna skulle vara fin. Men till min förvåning var det en 3-kilos....Drog mer lina än mitt fjuttiga pb på 6.9kg. Men ibland är det väl upplevelsen som är den viktiga? Mitt pb är ju knappt värt att komma ihåg, hugg, veva, uppe....då är det ju inte allt för skoj.

 

Dagens största var rätt vild när han kom till båten, som synes så tog jag en dusch.

Det skulle bli fler fiskar denna dagen och totalt kom vi upp i 13 stycken. Helt okej för ett "första" pass. Så detta var nog inte sista gången vi väljer att prova på trolling i denna sjön. Någonstans går ju dem stora och lurar. Dagens sista fisk var också en liten lurendrejare. Mange trodde det skulle vara en superfisk från djupet, men ännu en gång skulle vi bli snopna:)

Sista fisken för dagen.


Tänkte att om jag är snabb och får upp detta så blir Mange tvungen att göra ett om gårdagen :) känns som att han får förmedla sina känslor om gårdagen....en liten hint blir att det blåste väldigt mycket :)

 


 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Claus Sörensen

Hej !

Kul blogg, fina bilder.

Vet ni om det går att hyra båt i Ballingslöv/Ottarpssjön?

Finns det några ställen vart det går att fiska från stranden (OCH ha chans att fånga något, gädda eller aborre i ätbar storlek?)

2011-08-04 @ 21:52:00
Postat av: Wehlin

Hej Claus!Kul att du gillar bloggen. Vet faktiskt inte om det går att hyra, vet att dom hade förr men den båten blev stulen. Sen var det snack om att dom skulle fixa ny båt. Testa att ringa nån av kontaktpersonerna. Det går att fiska från både bryggan och udden men det absolut bästa är från båt. Väldigt begränsad från land.

2011-08-09 @ 10:11:08
URL: http://teamkannibal.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0