Havsfiske och nya arter

Igår när Andreas ringde så fick jag två alternativ. Gösfiske i Finja eller ut på sundet och meta plattfisk. Efter en slantsingling så föll avgörandet på mete efter plattfisk. Ett fiske jag aldrig har bedrivit men nu i efterhand så har jag en känsla av att det tar inte lång tid innan det är dags för det igen. Även om Andreas inte ansåg att det var ett bra fiske idag så var det bra mycket mer action än vad gäddfisket har varit den senaste tiden.
 
 
 
Jag hade inte ens riggat ihop innan Andreas skulle landa dagens första fisk. En skrubba tror jag bestämt att det är :). Då han även sa att jag inte fick fota han med så här små fiskar så ska jag bespara er hans ansiktsutryck :)
 
Lyckligtvis så skulle även jag få mig ett par fiskar. Tog ett tag innan tekniken satt och helt klart gjorde det susen att byta bort mitt Berkley spö för Savage gears bushwacker. Men nu kan jag lägga till två nya arter på min lista och det är skrubba och sandskädda. Jag tror i alla fall att dem heter detta :) så det är välkommet att rätta mig. 
 
 
 
 
Det var inga dasslock som letade sig upp idag, men tolv fiskar på några timmars försök känns ok för mig. Andreas var kanske inte lika nöjd med mängden, men sen hade han inte heller varit ute på två dagars gäddjakt med endast ett hugg... Imorgon väntar vila och även planering inför vart man ska bege sig på måndag och tisdag. Magnus var ute på Finja idag och letade gös. Det slutade med en gädda :) 
 
Tack till Andreas för denna dagen! Nu blir det till åh ta med sig spöna in i duschen. (Spola bort saltvattnet för er med galen fantasi)
 
//Fojjan
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0